Myanmar da Müslümanlara Yönelik Barbarca Katliamlar Sürüyor: 200 Şehid

  • 28 Ağustos 2017
  • 1.155 kez görüntülendi.
Myanmar da Müslümanlara Yönelik Barbarca Katliamlar Sürüyor: 200 Şehid

Arakan’da 3 günde 200 Rohingyalı Müslüman katledildi. Katliamdan kaçanlar ise Bangledeş sınırında Budist çeteler ve Myanmar ordusunca ablukaya alındı. Çoğunluğu kadın ve çocuk binlerce Müslüman topluca katliam tehdidiyle karşı karşıya…

Myanmar’da Müslümanlara yönelik 2012’nin haziran ayında başlayan yüzlerce kişinin ölümü yüz binlerce kişinin de mülteci olması ile sonuçlanan olaylar yeniden alevlendi. Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Meikhtila kasabasında geçen hafta 5 caminin ateşe verilmesi ve 32 kişinin öldürülmesinin ardından Budist çetelerin katliamı hızlandı. Myanmar ordusu da Müslüman köylülere ateş açılması emri verdi. Ülkenin birçok bölgesinde eş zamanlı saldırılarda Budist çeteler ve Myanmar ordusu, çok sayıda Rohingyalı Müslümanı katletti. Cuma gününden bu yana öldürülen Müslüman sayısının 200 civarında olduğu öğrenildi. Yaralı sayısı 800’ü geçmiş durumda. Katliama sessiz kalan Myanmar hükümeti ise yayınlanan dua görüntüleri sebebiyle Müslümanları ‘terörist’ ilan ederek yeni bir skandala imza attı.

KÖYLER BOŞALTILDI

Müslümanlar, son olayların ardından köylerini terk etmek zorunda kaldı. Buthidaung, Maungdaw ve Rathedaung bölgelerinde Müslümanlara ait 300’den fazla ev, cami, Kuran kursu ve okul yakıldı. Bangladeş’e giremediği için sınıra yakın dağlık bölgelere kaçan binlerce Müslüman ise Budist teröristler ile Myanmar ordusunca kuşatıldı. Çoğu kadın ve çocuk Müslümanların topluca katledilmesinden endişe ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.