Nablus’un Güneyinde Meydana Gelen Feda Eyleminde 2 Filistinli Şehit Oldu

  • 02 Mart 2016
  • 751 kez görüntülendi.
Nablus’un Güneyinde Meydana Gelen Feda Eyleminde 2 Filistinli Şehit Oldu

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Nablus şehrinin güneyindeki topraklar üzerinde inşa edilen Eli Yahudi Yerleşkesi’nde Siyonist yerleşimcilere yönelik feda eylemi gerçekleştiren iki Filistinli genç şehit oldu, eylem sonucunda bir Siyonist de yaralandı.

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Walla sitesi verdiği haberde, Filistinli iki gencin bugün (02 Mart Çarşamba) sabah erken saatlerde Nablus’un güneyinde yer alan Eli Yerleşkesi’ne sızdıklarını, beraberlerinde getirdikleri bıçaklar ve sopalarla yerleşimcilere saldırıp birini yaraladıklarını belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada bu sabah şehit olan iki gencin Nablus’un güneyinde yer alan Karyut beldesinden Lebid Haldun Enver Azzam (17) ile Muhammed Hişam Ali Zeğlevan (17) olduğunu belirtti.

Walla sitesi verdiği haberde ayrıca, eylemden sonra bölgeye çok sayıda asker ve polisin yığınak yapıp geniş çaplı operasyon için bölgeyi ablukaya aldıklarını, iki eylemciyi kovalayan askerlerin ateş açmaları sonucu ise eylemcilerin ikisinin de ağır yaralandıktan sonra hayatlarını kaybettiklerini ifade etti.

Sitenin haberine göre orta derecede yaralanan Siyonist yerleşimci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şehitlere yakın kaynaklar, dün akşam yatsı namazını belde camisinde kılan iki gençten daha sonra haber alınamamıştı.

Bu sabah iki gencin şehit olmasıyla Kudüs İntifadası şehitleri sayısı 189’e ulaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.