NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı, İstanbul’da başladı

  • 12 Eylül 2015
  • 962 kez görüntülendi.
NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı, İstanbul’da başladı

NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı, NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Petr Pavel ve 28 üye ülkenin genelkurmay başkanları ve askeri temsilcilerin katılımıyla başladı

Türkiye’nin ev sahipliğindeki NATO Askeri Komite Konferansı, İstanbul Conrad Otel’de başladı. Toplantıyı NATO Askeri Komitesi Başkanı General Petr Pavel yönetiyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde İstanbul konferansında bir araya gelen üst düzey komutanlar, başta Suriye ve Ukrayna’daki gelişmeler olmak üzere bölgesel ve uluslararası güvenlik konularını ele alıyor. Toplantıda Ortadoğu’nun yanı sıra Afganistan’da devam eden operasyonlar ve Avrupa’nın güvenlik sorunları görüşülüyor. Toplantıda Doğu Avrupa’da Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik, Karadeniz, Baltık Denizi meseleleri, gittikçe artan IŞİD tehdidi, küresel barış ve Suriye’deki iç savaş konuları da masaya yatırılıyor.

Basına kapalı devam eden konferansın bugünkü etabının sonunda ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve NATO Askeri Komite Başkanı General Petr Pavel’in katılımında basın toplantısı düzenlenecek. Yılda iki kez Brüksel’de toplanan Askeri Komite yılda bir kez de üye bir ülkede toplanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.