Nebih Berri: İran, Suriye’nin Talebi Üzerine Suriye’de

  • 07 Haziran 2018
  • 1.645 kez görüntülendi.
Nebih Berri: İran, Suriye’nin Talebi Üzerine Suriye’de

Lübnan Parlamentosu Başkanı İran ve Rusya’nın Suriye’de bulunmasının Suriye hükumetinin isteği doğrultusunda olduğunu belirterek şunları söyledi: Eğer Suriye’de  Hizbullah olmasaydı IŞİD bugün Lübnan’da olurdu.

Lübnan Parlamentosu başkanı Nebih Berri yaptığı açıklamada Hizbullah ve İran hüçlerinin Suriye’den çıkmasına ilişkin yapılan bazı açıklamaları kınadı.

Berri Sputnik’e verdiği röportajda şu açıklamalarda bulundu: İran, Suriye hükumetinin talebi üzerine Suriye’de bulunuyor, nitekim Rusya’nın Suriye’deki varlığı da Suriye hükumetinin isteği doğrultusunda gerçekleşmiştir.

Nebih Berri Hizbullah’ın Suriye’deki varlığına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: Hizbullah kendi topraklarında bulunmaktadır, çünkü eğer Hizbullah Suriye’de olmasaydı, IŞİD bugün Lübnan’da olurdu ve bu güçlerin Suriye’den çıkmasının tek yolu Suriye’nin kurtarılmasıdır.

Lübnan Parlamentosu başkanı daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Biz bir buçuk milyon Suriye vatandaşına ülkemize sığınma hakkı tanıdık ve onları yabancı olarak görmüyoruz çünkü Lübnan ve Suriye her zaman yan yana idi ve öyle olmaya devam edecektir ve sonuç olarak Suriye’de olanlar Lübnan’ı da etkilemektedir.

Nebih Berri daha sonra Suriye’nin parçalanması ile ilgili olarak şunları söyledi: Suriye’deki her türlü parçalanma Sykes-Picot anlaşması doğrultusunda bölge haritasının yeniden çizilmesi içindir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.