Necef cuma imamı: İran konsolosluğuna saldırı Amerika ve IŞİD’e hizmettir

  • 15 Eylül 2018
  • 1.563 kez görüntülendi.
Necef cuma imamı: İran konsolosluğuna saldırı Amerika ve IŞİD’e hizmettir

Irak’ın Necef şehri cuma imamı Seyyid Sadreddin el’Kopançi, Irak’ın Basra kentinde bazı kimselerin İran konsolosluğuna saldırmasının Irak ile düşmanlık ve Amerika ile IŞİD’e hizmet olduğunu söyledi.

Dün Necef Cuma namazı hutbelerinde konuşan Kopançi, şeytanların, İran ve Irak halkı arasında ihtilaf çıkarmak için kolları sıvadıklarını ama İran’ın sözkonusu saldırıyı düşmanlara ait kişiler tarafından düzenlendiğini çok iyi bildiğini çünkü böyle bir saldırının Amerika ve Suudi büyükelçilerine yönelik gerçekleşmediğini hatırlattı.

Kopançi, İran ve Irak halklarını kardeş ve dost olarak nitelerken, iki ülke halklarının son derece uyanık olmaları gerektiğini bildirdi ve İranlıların bu fitneye karşı Iraklılarla kardeş olduğunu bildirdiğini belirtti.

7 Eylül gecesi, bazı çevreler Basra’da halka hizmet götürülmesindeki eksiklikleri bahane ederek İran konsolosluk binasına saldırmışlar ve binayı ateşe vermişlerdi.

Kopançi, Hüseyni Erbain ziyaretinin yakın olduğunu ve dünyanın Irak halkının Hüseyni Erbain ziyaretçilerini nasıl karşılayacağını ve nasıl ağırlayacağını gözlediğini söyledi.

Necef cuma imamı, Suudi rejiminin Arabistan’da Hüseyni matem merasimlerini yasaklama ve bu yöndeki etkinliklere yönelik saldırılarını eleştirerek, Suudilerin bu girişimlerinin, Arabistan’ın ırkçı İsrail ile ilişkilerini normalleştirdiği ve alenileştirdiği bir zamanda yapıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.