Necefi: UAEK’nun yeni raporu da İran’ın nükleer anlaşmaya bağlılığını teyit ediyor

  • 14 Kasım 2017
  • 1.117 kez görüntülendi.
Necefi: UAEK’nun yeni raporu da İran’ın nükleer anlaşmaya bağlılığını teyit ediyor

İslami İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’ndaki temsilcisi Necefi, UAEK’nun yeni raporunun Amerika’nın İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili iddialarının aksine İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını teyit ettiğin söyledi.

UAEK dün yayınladığı 9. raporunda, İran’ın 5+1 grubu ile 2015’te imzaladığı nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını  bildirdi.

Rapor, Amerikan başkanı Trump’ın İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını teyit etmekten sakınmasından sonra yayınladığı ilk rapor sayılıyor.

Rıza Necefi, nükleer anlaşmanın icrası hakkında  yayınlanan 9. raporda, ”İran’ın uranyum zenginleştirme, araştırma ve ileri teknoloji yeni nesil santrifüjler, Erak tesislerinde Ağır Su üretiminin devamı, Ağır Su Reaktörünün modernleşmesi ve  Tahran Araştırma Reaktörü’nün faaliyetlerinin yer aldığını’ bildirdi.

İranlı yetkili, ayrıca, yeni raporda, İran atom enerjisi kurumunun, araştırma amaçlı 1 kilovatlık yeni küçük ve hafif su reaktörünün yapımıyla ilgili bir mektubun  UAEK başkanı Amano’nun İran’a yaptığı son ziyaretinde kendisine verildiğini ve bu konuda da İran ve UAEK başkanı arasında görüşmelerin yapıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.