Nehavandiyan: İran dünya ile iktisadi ilişkileri geliştirme hedefinde

  • 10 Aralık 2016
  • 955 kez görüntülendi.
Nehavandiyan: İran dünya ile iktisadi ilişkileri geliştirme hedefinde

Ä°ran cumhurbaÅŸkanlığı özel kalem müdürü Muhammed Nehavendiyan, Ä°ran ekonomisinde sebat ve huzurun olduÄŸunu belirterek; Ä°ran’ın bütün ülkelerle iktisadi iliÅŸkileri geliÅŸtirmeye ve Ä°ran’da yabancı yatırım ÅŸartları konusunda iyi ortamda olduÄŸunu söyledi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Nehavendiyan,  dün Stokholm’da  Uluslararası Sanayiciler Konseyi üyeleriyle görüşmesinde, dünyanın sermaye sahipleri ve ÅŸirketlerinin   ve iktisadi çevrelerinin bugünkü ÅŸartlarda Ä°ran’da çok daha rahat yatırım yapabileceklerini ve Ä°ran’la  iktisadi alanda   iliÅŸkilerini geliÅŸtirebileceklerini söyledi.

Nehavendiyan, Ä°ran’da özel sektörün faaliyetlerinin geçmiÅŸe göre daha da arttığını belirterek, ”Ä°sveç firmalarının  İran özel sektörleri ile  çok ciddi  bir ÅŸekilde  teamül içinde olabileceklerini” söyledi.

Dün gerçekleÅŸen sözkonusu oturumda,  İran ve Ä°sveç arasında  iktisadi iÅŸbirlikleri masaya yatırılırken,  sözkonusu uluslararası sanayi konseyin Ä°sveç’in  en büyük ÅŸirketleri, bankaları, mali kuruluÅŸları ve özel sektörlerinden oluÅŸuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.