Netanyahu: Filistin’de siyonist site inşaatları devam edecek

  • 25 Ocak 2016
  • 773 kez görüntülendi.
Netanyahu: Filistin’de siyonist site inşaatları devam edecek
Terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Filistin topraklarında siyonist sitelerin yapımına daha da hız verileceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, Netanyahu, İsrail bakanlar kurulunun, siyonist yahudi yerleşim sitelerinin yapımınına destek verdiğini ve özellikle de Kudüs intifadasının sürdüğü bugünlerde bu projelerin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Korsan rejim başbakanı, El’Halil’de sözde yerleşimci gerçekte ise siyonist milislerin Filistinlilerin evlerine yönelik saldırıya ve de evlerde çaldıkları eşyalara temas ederek, sözkonusu yahudilerin eşyaları Filistinlilere teslim edeceklerini iddia ederken o evlere Yahudilerin yerleşeceğini söyledi.

Siyonist rejim geçen cuma günü el’Halil’de Filistinlilere ait iki eve saldırmış ve ardından sahte belgelerle bu iki evin siyonist yahudiler tarafından satın alındığını iddia etmişti.

Öte yandan işgal güçleri 1948’de işgal edilen Filistin topraklarındaki Galensuva beldesi ve Et-Taybe kenti arasındaki bölgeye dün baskın düzenleyerek yıkım tehdidiyle karşı karşıya olan on evden ikisini yıktı. Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah ruhsatsız inşa edildiklerini öne sürerek yıktığı iki evin İbrahim Zebarika ve Ahmed Nasasıra’ya ait olduğunu bildirdi. Kaynaklar, kuşatmayı yararak bölgeye girmeye ve evlerin yıkımına engel olmaya çalışan Filistinlilerle işgal polisi arasında çatışmaların yaşandığını söyledi.

İşgal mahkemesi, Galensuva ve Et-Taybe arasındaki bölgede bulunan birçok ev hakkında ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle verilen yıkım kararını onaylamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.