Netanyahu’dan fakir ülkelere rüşvet fonu taktiği

  • 29 Aralık 2017
  • 1.091 kez görüntülendi.
Netanyahu’dan fakir ülkelere rüşvet fonu taktiği

Irkçı İsrail medyası, başbakan Netanyahu’nun fakir ülkelerin diplomatik desteğini almak için 50 milyon dolarlık fon sağladığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti ilan etmesi ve BM’nin bu kararı ‘yasa dışı’ olarak tanımasının ardından, terör rejimi İsrail’den yeni bir hamle geldi.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Binyamin Netanyahu ekonomik durumu kötü olan ülkelere yardım ederek onların diplomatik desteğini almak için 50 milyon dolarlık fon oluşturdu.

Al Jazeera’nin özel haberine göre; Netanyahu’nun bu hamleyle, bu ülkelerin diplomatik temsilciliklerini Kudüs’e taşımayı planladığı tahmin ediliyor.

ABD lideri Trump, 6 Aralık tarihinde kameralar önüne çıkmış ve tüm dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararını açıklamıştı. Trump’ın imzaladığı belgeye göre, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçilik binası önümüzdeki yıllarda Kudüs’e taşınacak.

Filistinlileri sokağa döken karar, Şili’den Japonya’ya, Endonezya’dan ABD’ye yeryüzünün dört bir yanında protesto edildi.ırkçı İsrail askerlerinin zaman zaman gerçek mermilerle dağıttığı Filistinli göstericilerden birçoğu protestolar sırasında hayatını kaybetti, onlarcası da gözaltına alındı.

Bu arada Trump’ın kararını dünyanın gözünde çöpe atacak adım yani Birleşmiş Milletler’e (BM) sunulan ilk tasarı Güvenlik Konseyi’nde ABD’nin vetosuyla karşılaştı ancak BM Genel Kurulu’nda yapılan tarihi oylamada ABD ve ırkçı İsrail hezimete uğradı.

Bölgeyi yıllardır ateş topuna çeviren sorunu iki devletli çözmeyi öneren, Kudüs’ün nihai statüsüne BM gözetimindeki müzakerelerle karar verilmesini isteyen ve Trump’ın ilan ettiği kararın geçersiz olduğunu belirten tasarıya 128 destek verdi. ABD ve ırkçı İsrail’le aynı oyu kullanan ülke sayısı ise yedide kaldı. Tel Aviv yönetimi, ABD’nin tehditlerine rağmen 35 ülkenin de çekimser oy kullandığı tasarıyı kabul etmediğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.