Nijerya İslam Hareketi’nden “Şeyh Zakzaki” açıklaması

  • 15 Ocak 2018
  • 890 kez görüntülendi.
Nijerya İslam Hareketi’nden “Şeyh Zakzaki” açıklaması

Nijerya İslam Hareketi Sözcüsü İbrahim Musa, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin sağlık durumuna dair açıklamalarda bulundu.

İran muhabirine konuşan Nijerya İslam Hareketi Sözcüsü İbrahim Musa, son günlerde Şeyh İbrahim Zakzaki’nin düzenlediği basın toplantısına atıfta bulunarak, “Şeyh Zakzaki’nin gazetecilerle bir araya gelmesi, sorunlarının veya hastalığının çözülmüş olduğu anlamına gelmiyor” dedi.

Musa ilaveten, “Şu anda, Şeyh Zakzaki’nin sağlık problemlerini tanımlamanın tek yolu klinik testlerin yapılmasıdır. Ayrıca hastanede Nijerya’nın dini lideri üzerine fiziksel muayene de yapılmalı” ifadesini kullandı.

Şeyh Zakzaki’nin sağlık durumu hakkında Musa, “Hiç şüphesiz, Şeyh Zakzaki’nin fiziksel durumunu iyileştirecek doğru muayenelerin acilen yapılması şarttır” açıklamasını yaptı.

İbrahim Musa, “Nijerya yönetimi, Şeyh Zakzaki’nin sağlık durumuyla yakından ilgileniyor mu?” sorusu üzerine, “Hükümet yetkilileri şu ana kadar Şeyh Zakzaki’nin sağlık durumu konusunda herhangi bir adım atmadılar. Aksine, tedavi görmesine de hükümet tarafından engel oluşturuldu” yanıtını verdi.

İbrahim Musa, Nijerya İslam Hareketi’nin Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılması için çaba sarfettiğini belirterek, “Şeyh Zakzaki’nin tedavi görmesiyle birlikte mevcut durumdan kurtulması için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Bu amaçlarımıza varmak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.