Nijeryalı Müslümanların sözcüsu: Yaralı üyelerimiz gözaltında ölüyor

  • 23 Aralık 2015
  • 657 kez görüntülendi.
Nijeryalı Müslümanların sözcüsu: Yaralı üyelerimiz gözaltında ölüyor
Nijerya İslami Hareketi Pazartesi yaptığı açıklamada ; Ordu saldırısında yaralan Nijerya Müslümanlarının , tıbbi müdahale yapılmadığından asker ve polis gözaltılarında hayatını kaybettiği belirtildi.
Sözcü İbrahim Musa ayrıca Kaduna eyaleti hükümetinin milyonlarca taraftarı olan harekete ait yerleri yoketmekte olduğunu bildirdi. Bir okul ve bir mescidin buldozerlerle Pazartesi günü yıkıldığını belirtti.
Ordu alanı günlerce izole ettiÄŸi için ve Musa’nın iddiasına göre askerler gerçek sayıyı gizlemek için cenazeleri toplu mezarlara gömdüğünden Zaria’da kaç kiÅŸinin öldüğünü söylemek imkansızdır.
Musa’nın Pazartesi günü yaptığı açıklamada iki yaralı üyenin gözaltındayken Pazar günü hayatını kaybettiÄŸini bildirdi. En az 40 yaralı üyenin de tıbbi müdahale yapılmaksızın gözaltında tutulduÄŸuna inandıklarını söyledi. Bunların arasında 37 yıl önce Nijerya Ä°slam hareketini baÅŸlatan İbrahim Zakzaki de bulunuyor.
Binlerce Müslüman, Nijerya’nın kuzeydeki en büyük ikinci ÅŸehri Kano’da Zakzaki’nin serbest bırakılması için barışçıl protestolar düzenledi.
Musa ayrıca polisin 15 Aralık’ta Kaduna ÅŸehrindeki protesto gösterilerinde yaralı olarak gözaltına alınan 12 üyenin cenazesini harekete verdiÄŸini söyledi. Polis kendilerinin bir karakola yapılan saldırıyı engellemeye  çalıştıklarını ve sadece göstericileri dağıtmak için havaya göz yaÅŸartıcı gaz sıktıklarını söylüyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.