Nuceba Genel Sekreteri: Yakında Irak’ın Tamamen Kurtuluşunu İlan Edeceğiz

  • 02 Kasım 2017
  • 1.112 kez görüntülendi.
Nuceba Genel Sekreteri: Yakında Irak’ın Tamamen Kurtuluşunu İlan Edeceğiz

Nuceba Hareket Genel Sekreteri Şeyh Ekrem Kabi ve Yardımcısı Şeyh Yusuf Naseri dün Lübnan’da İmam Sadık -as- İlmiye Havzası Müdürü ve ünlü alim Ayetullah Afif Nablusi ve Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud ile bir araya geldi.

Ayrı ayrı yapılan görüşmelerde; Irak, Lübnan ve Suriye’deki gelişmeler, Irak İslami direniş gruplarının durumu ve Haşdi Şabi’nin rolü ve de Müslümanların bir arada barış içinde yaşama kültürünün tervici için İslam vahdet zarureti gibi konular ele alındı.

İmam Sadık -as- İlmiye Havzası Müdürü görüşmede; direniş cephesi mücahitlerinin kendilerini savunduğunu belirterek, düşmanların Irak’ı yok etme komplosuna dikkat çekti, Irak’a en feci cinayetler işleyen ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’ın komploları karşısında uyanık olunması gerektiğinin altını çizdi.

Ayetullah Nablusi; Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasına vurgu yaparak, “Bizim bütünlüğü korunmuş bir Irak’a ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

Haşdi Şabi ve direnişin Irak’ın kaderini belirlemekte rol ifa etmesi gerektiğine dikkat çeken Nablusi; bu grupların Irak ve halkının güvenliğini temin ettiğini kaydetti.

Görüşmede Nuceba Genel Sekreteri de, Irak’ın tamamen işgalden kurtarılmasının çok yakın olduğunu ve buna bir adım kaldığını ifade ederek, güçlerinin ABD’nin beslediği terörist grupların işgali altındaki bölgeleri temizlemekte olduğunu belirtti.

IŞİD’in yenilmesinin ardından ABD’nin Irak’ın kuzeyinde Kürt devletinin kurulmasını ve devamında tüm bölgeyi parçalama planını uygulamaya çalıştığını, ancak bunun örneklik birlikle suya düşürüldüğünü ifade eden Şeyh Ekrem Kabi; Haşdi Şabi’yi Irak’ın kudretli gücü olarak niteledi, ABD’nin bölge ülkelerini parçalama planının İslami direniş gruplarının etkin varlığıyla başarısız kaldığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.