O’Brien: Yemen tam bir parçalanmaya doÄŸru gidiyor

  • 31 Mayıs 2017
  • 944 kez görüntülendi.
O’Brien: Yemen tam bir parçalanmaya doÄŸru gidiyor

BM Ä°nsani Yardım Koordinatörü Stephen O’Brien, Yemen halkının, savaÅŸ, kıtlık ve ölümcül salgın hastalıklarla karşı karşıya olduÄŸunu belirterek, bu ülkenin tam bir parçalanmaya doÄŸru gittiÄŸini söyledi.

Ä°RÄ°B muhabirinin bildirdiÄŸine göre, O’Brien, dün gece BM Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı açıklamada, dünyanın Yemen’de yaÅŸanan geliÅŸmeleri yalnızca seyretmekle yetindiÄŸini söyledi.

O’Brien, dünyanın gıda açısından en büyük krizini çözmenin zamanı geldiÄŸini belirterek Yemen’deki açlık krizine temasla, ‘Yemen’i geriye döndürmek için çaba göstermeliyiz” dedi.

BM Ä°nsani Yardım Koordinatörü Stephen O’Brien’in bu açıklamaları, onun Güvenlik Konseyi’nin Suudi rejimine baskı yapmaktaki  yetersizliÄŸini ve bu buhranın sona ermeyeceÄŸi ve de bu buhrana son vermek için müzakerelerin baÅŸlamasıyla ilgili ümitsizliÄŸini ortaya koyuyor.

Suudi rejimi mart 2015’ten bu yana Amerika ve batılı ülkelerin desteÄŸi ve BM’nin sessiz tutumu ile  Yemen’e yönelik cinayet içerikli savaÅŸ baÅŸlatmış ve aynı zamanda bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden de muhasara altına almıştır. Suudi rejiminin Yemen’in müstafi ve firari cumhurbaÅŸkanı Mansur Hadi’yi tekrar Yemen’de iktidara getirme çabaları ise yenilgiyle sonuçlanmıştır.

Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarında bu zamana kadar en az 11 bin sivil ölürken,  onbinlercesi yaralanmış ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından olmuÅŸ ve bu ülkenin altyapıları da yüzde 80 oranında kullanılamaz hale gelmiÅŸtir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.