OCHA: Bir Hafta İçinde 4 Filistinli Hayatını Kaybetti

  • 08 Nisan 2017
  • 1.054 kez görüntülendi.
OCHA: Bir Hafta İçinde 4 Filistinli Hayatını Kaybetti

BM tarafından yayınlanan rapora göre geçen bir haftalık süre içinde 4 Filistinli işgal güçlerinin ateşiyle şehit olurken, 124 Filistinli de yaralandı.
Birleşmiş Milletlere bağlı İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanıp yayınlanan raporda, işgal güçlerinin ateşiyle hayatını kaybedenlerden birinin kadın, diğerlerinin ise Gazze’den üç genç olduğu belirtildi.
Raporda, son haftada hayatını kaybedenlerle birlikte, işgal güçlerinin yılbaşından beri öldürdüğü Filistinli sayısının 12’ye yükseldiği ifade edildi.
Raporda ayrıca, Filistinlilerin Toprak Günü münasebetiyle yaptıkları gösterilere sert bir şekilde müdahale eden işgal güçlerinin 14’ü çocuk 124 kişiyi de yaraladığı hatırlatıldı.
Siyonist işgal rejiminin ruhsatları olmadığı gerekçesiyle bu süre içinde 19 bina ve iş yerini yıktığını, bunun sonucunda 22 kişinin başka yerlere göç etmek zorunda kaldığını ve 90 kişinin ekmek teknesini kaybettiğini, bu binalardan beşinin Kudüs’te, on üçünün ise C bölgesi olarak sınıflandırılan bölgede olduğu ifade edildi.
Raporda işgal rejiminin mahkeme kararıyla boşalttığı Amona yerleşkesi yerine yeni bir yerleşke inşa etmek için Nablus şehrinde 1000 dönümden oluşan dört ayrı toprak parçasını gasp ettiği, bunun sonucunda çevre köylerin tarım arazilerine ulaşmakta zorluk çekeceklerine dikkat çekildi.
Yahudi yerleşimciler Nablus ve Kalkiliya’da Filistinli vatandaşlara saldırırken, Filistinlilere ait üç araç da yerleşimcilerin taşlı saldırıları sonucu hasar gördü.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.