Onlarca Aile Peşmerge Tarafından Kerkük’ten Çıkarıldı

  • 28 Eylül 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
Onlarca Aile Peşmerge Tarafından Kerkük’ten Çıkarıldı

Kuds-ül Arabi Gazetesinin haberine göre; bölgede yaşayan görgü tanıkları referandum ile eş zamanlı olarak bu bölgelerde zorunlu göç uygulamaları yapıldığını belirttiler.

Kerkük’teki göçmenlerden olan Ebu Ali olayla ilgili şunları söyledi: Kürt güvenlik güçleri bize şehri hızla terk etmemizi aksi halde cezalandırılacağımızı söylediler. Kürt güçleri bize bu bölgeye bir daha dönmememizi çünkü buranın artık Kürdistan bölgesine bağlı olduğunu, Arapların artık burada yeri olmadığını ve bu bölgenin eskiden beri Kürtlere ait olduğunu bu nedenle burada Kürtlerden başka kimsenin yaşamaya hakkı olmadığını söylediler.

Bir başka göçmen Muhammed ise şu ifadeleri kullandı: Bana da bu bölgeyi hemen terk etmemi söylediler ama nedeni hakkında bana bir şey demediler. Ben bölgeyi eşyalarımı alamadan terk etmek zorunda kaldım. Burada referanduma karşı çıkan Araplara ve Türkmenlere karşı kötü uygulamalar artmış durumda.

Bir başka göçmen Samir ise şunları söyledi: Kerkük’ten çıkan ailelerin sayısı artmış durumda öyle ki bu aileler kendi istekleriyle bölgeyi terk etmiyor, zorla bölgeden çıkarılıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.