Oxfam: Yemen’de bu yıl 335 çocuk öldü

  • 08 Ağustos 2019
  • 633 kez görüntülendi.
Oxfam: Yemen’de bu yıl 335 çocuk öldü

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Oxfam’ın Yemen savaşı ile ilgili olarak sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yapılan açıklamada, “9 Ağustos 2018’den bu yana hava saldırıları, mayınlar ve rastgele gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle 335 çocuk öldü.” ifadeleri kullanıldı.

Oxfam Yemen Müdürü Muhsin Sıddıki’nin ifadelerine yer verilen açıklamada, son bir yılda neredeyse her gün bir çocuğun öldürüldüğünü belirtti.

Yemen’de açlık ve hastalığın yanı sıra şiddet olaylarının sivillerin hayatını tehdit etmeyi sürdürdüğünü kaydeden Sıddıki, daha fazla insanın ölmemesi için ülkenin tamamında acilen ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bu arada alınan bir başka habere göre, Yemen sağlık bakanlığı sözcüsü Yusuf el’Hazıri, Yemen’e yönelik Suudi liderliğindeki mütecaviz güçlerin saldırılarından bu yana en az 42 bin Yemenlinin tedavilerinin başka ülkelerde yapılamamasından dolayı öldüklerini bildirdi.

El’Hazıri, halihazırda 350 binden fazla Yemenli hastanın, tedavi amacıyla ülke dışına gitmeleri gerektiğini ama Sana havalimanının muhasara altında olmasından dolayı gidemediklerini söyledi.

Yemen hava sahası bu ülkeye yönelik saldırıların başlamasından bu yana uçuşlara kapandı.

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen’de, Suudi koalisyonunun mart 2015’den beri sürdürdüğü saldırılardan dolayı en az 16 bin sivil öldü, onbinlercesi yaralandı ve milyonlarcası da evini barkını terketmek zorunda kaldı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.