Özgürlüğe Kavuşan Filistinli Esir Yakalandığı Ağır Hastalık Sonucu Hayatını Kaybetti

  • 29 Eylül 2017
  • 1.028 kez görüntülendi.
Özgürlüğe Kavuşan Filistinli Esir Yakalandığı Ağır Hastalık Sonucu Hayatını Kaybetti

Uzun yıllar işgal rejimi zindanlarında kaldıktan sonra özgürlüğe kavuşan ve kanser hastalığına yakalanan Filistinli eski esir Ziyad Şuaybat’ın Beyt Sahur şehrinde dün akşam (28 Eylül Perşembe) vefat ettiği belirtildi.

Filistin tv muhabiri verdiği bilgide, Şeyh Şuaybat’ın İslamî Cihad Hareketinin önde gelen liderlerinden olduğunu, işgal rejimi zindanlarında iken kanserden kaynaklandığı tahmin edilen Disk hastalığına yakalandığını ve bunun için tedavi gördüğünü, zindandan çıktıktan sonra da birkaç aydır kanserden tedavi gördüğünü ifade etti.

Filistin tv muhabiri, Şeyh Şuaybat’ın tedavi sürecinde Kudüs’teki hastanelerden birinde ameliyat olduğunu, ancak tedavisinin tamamlaması için gereken mercilerden sevkinin yapılmadığını ve bunun sonucunda dün hayata gözlerini yumduğunu kaydetti.

Beyt Sahur’da imam hatiplik yapan Şeyh Şuaybat İslamî Cihad Hareketinin önde gelen şahsiyetlerinden biriydi. Filistin Yönetimi tarafından tutuklanıp birkaç ay cezaevinde tutulan Şeyh Şuaybat, birkaç yılını da işgal rejimi zindanlarında geçirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.