Özgürlüğe Kavuşan Mecdi Hüseyin: Açlık Grevi Direnişine Bütün Esirler İştirak Ediyor

  • 28 Nisan 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Özgürlüğe Kavuşan Mecdi Hüseyin: Açlık Grevi Direnişine Bütün Esirler İştirak Ediyor

Dün gece Siyonist işgal rejimi tarafından serbest bırakılan Filistinli esir Mecdi Hüseyin Es-Sus, Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinli esirlerin birlik olduğunu ve bütün renkleriyle açlık grevi direnişine iştirak ettiklerini söyledi.

Cenin Mülteci Kampında kendisini karşılamaya gelen topluluğa hitap eden Es-Sus (34), esirlerin taleplerinin adil olduğunu belirterek, geri dönülmez bir aşamaya gelindiğinden açlık grevinin başarıya ulaşmasının şart olduğunu ifade etti.

14 yıllık esaretten sonra özgürlüğe kavuşan Filistinli esir Es-Sus, işin sonunda su içmeyi bile bırakma aşaması da olsa esirlerin sonuna kadar direnme kararı verdiklerini hatırlattı.

Esirlerden aldığı mesajı da halka okuyan Es-Sus, esirlerin Filistin halkından yanlarında olmasını ve desteğini sürdürmesini talep ettiklerini kaydetti.

Ulusal ve İslami çevreler adına söz alan Mahmud Es-Sa’di Filistinli esirler sorununun merkezi bir mesele olduğunu belirterek, esirlere destek için faaliyetlere devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Cemal Huveyl ise, Özgürlük ve Onur Savaşında esirlere destek için gece gündüz faaliyetlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

1500 Filistinli esir, Filistin Esir Günü olan 17 Nisan’da işgal rejimi tarafından gasp edilen haklarının iade edilmesi için açlık grevi direnişini başlattı. Önümüzdeki günlerde aşamalı olarak yeni esirlerin direnişe destek amacıyla açlık grevine başlaması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.