Pakistan Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, İran Savunma Bakanı ile görüştü

  • 20 Ocak 2016
  • 866 kez görüntülendi.
Pakistan Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, İran Savunma Bakanı ile görüştü
İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı terörizmin ancak bölge ülkeleri arasında yakın bir işbirliği ile tahakkuk bulabileceğini bildirdi.

Dün öğleden sonra Tahran’da Pakistan Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Rahil Şerif ile görüşen İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan, kontrolsüz terörizmden kaynaklanan bölgedeki krizlere temasla, ancak bölge ülkelerinin birlikteliği, işbirliği ve yardımlaşmasıyla terörizme ve bölgenin güvensizliğine sebep olan öteki faktörlere galebe çalmanın mümkün olabileceğini bildirdi.

Pakistan yönetiminin İran ile olan ortak sınır bölgelerinin güvenliğine özen göstermesi gerektiğini de belirten İran savunma bakanı, Pakistan’ın, İran’ın savunma diplomasisi ve dış siyasetinde çok önemli bir yerinin bulunduğunu bildirdi.

Pakistan ordusu kara kuvvetleri komutanı Rahil Şerif de bu görüşmede İran İslam Cumhuriyetini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, terörizmin tüm dünyaya yönelik ciddi bir tehdit ve tehlike olduğunu ve bölgenin güvensizliğini yok edebilme kabiliyetine sahip olduğunu ve bunun mücadele için ortak hareket edilmesini gerektirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.