Pakistan’da 3 gün yas ilan edildi

  • 22 Ocak 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
Pakistan’da 3 gün yas ilan edildi

Pakistan’ın Paraçınar kentinde düzenlenen ve onlarca kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının ardından, Pakistan Müslimler Birliği Meclisi ülkede 3 gün yas ilan etti.

Pakistan’ın kuzeybatısında yer alan ve Afganistan sınırına yakın olan Kurram eyaletinin başkenti Paraçınar’da bölgedeki pazar alanında patlama meydana geldi. En az 23 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı.

AFP ajansına konuşan üst düzey bir yetkili, saldırının sebze kasasına gizli bir şekilde yerleştirilen patlayıcıyla düzenlendiğini söyledi.

Pakistan Müslimler Birliği Meclisi Genel Sekreteri Nasır Abbas Caferi, bu saldırıyı kınayarak, Navaz Şerif yönetiminin terörist gruplarla mücadelede ve tekfirci saldırılarını önlemekte ciddi olmadığını belirtti.

Pakistan Başbakanı, İçişleri Bakanı ve yerel yetkililer de Paraçınar saldırısını kınayarak, teröristlerin yok edilmesine vurgu yaptılar.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, Pakistan’ın Paraçınar kentinde meydana gelen terör saldırısını kınayarka, bir kez daha terörizmle mücadeleye vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.