Pakistan’da Siyonizm karşıtı protesto

  • 20 Aralık 2021
  • 450 kez görüntülendi.
Pakistan’da Siyonizm karşıtı protesto

Pakistan halkı, bazı Arap ülkelerinin Siyonist rejimle ilişki kurma eylemlerini ve bu rejimin Filistin halkına karşı işlediği cinayetleri protesto etti.

Muhabirimizin  bildirdiğine göre, pazar akşamı Lahor kentinde Pakistan halkı, Siyonist rejimin ve bazı Arap ülkelerinin ilişkileri normalleştirme girişimlerini  kınayan pankartlar taşıyarak, bu rejimin Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerin ve işgalin sona ermesi çağrısında bulundu.

Göstericiler Amerika ve Siyonizm  karşıtı sloganlar atarak, Kudüs’teki işgalci rejimin Filistin topraklarının yağmalanmasını daha da yaygınlaştırmak yönünde bölge ve Arap rejimleriyle ilişkilerini normalleştirmesini ve bölge ülkelerinin terör rejimine yakınlaşmasını kınadı.

Filistin direnişini destekleyen göstericiler, ABD’nin müslüman halklara  yönelik saldırısını, özellikle İran nükleer anlaşmasını sabote etmesini Müslümanlara düşmanlık olarak nitelendirdi.

Lahor’daki Dini İlimler Medresesi başkanı Allame Cevad Nagavi,  ABD’nin bağımsız ülkelere, özellikle İran’a yönelik önyargılı yaklaşımını kınayarak şunları söyledi: “İran İslam Cumhuriyeti haklıyken, Washington Nükleer Anlaşma’yı sabote eden bir rol oynadı.  İran, barışçıl nükleer programlar geliştirmek için meşruiyete sahiptir.”

Pakistanlı göstericiler ayrıca ırkçı  İsrail’in İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik son tehdidini ve İran nükleer anlaşmasını sabote etmesini de kınadılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.