Pakistan’ın İran büyükelçisi: Amerika, Afganistan yenilgisinin cevabını vermeli

  • 08 Ocak 2018
  • 862 kez görüntülendi.
Pakistan’ın İran büyükelçisi: Amerika, Afganistan yenilgisinin cevabını vermeli

Pakistan’ın Tahran büyükelçisi Asıf Ali Han Dovrani, Amerika’nın, IŞİD’in Afganistan’a nüfuzu ve bu ülkede uyuşturucu ekimi ve uyuşturucu kaçaklığıyla ilgili cevap vermesi gerektiğini zira Amerika’nın 16 yıldır terörizmle mücadele bahanesiyle Afganistan’da bulunduğunu söyledi.

Pakistan büyükelçisi, Mehr haber ajansına verdiği demeçte, Amerika’nın Pakistan’a yönelik baskıları ve Pakistan’ı terörizme destek vermekle suçlamasına tepki göstererek, ”Afganistan başta olmak üzere bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması her ülkeden daha fazla Pakistan’ın yararınadır’ dedi.

Pakistan büyükelçisi, Ali Han Dovrani, Amerika’nın Afganistan’da uyuşturucu madde ekimi ve kaçakçılığından dolayı en az 5 milyar dolar gelir elde ettiğini ve bunu kimlere verdiğini ve Amerika’nın bu konudaki tutumunun ne olduğunu açıklaması gerektiğini söyledi.

Pakistan büyükelçisi, Amerika’nın Hindistan’a daha fazla yöneldiğini ve Pakistan’ın da bu konuda itirazının olmadığını çünkü her ülkenin hangi ülkelerle irtibatının nasıl olacağını seçmesinin kendi hakkı olduğunu belirterek, ”ama Hindistan’ın Afganistan’da olumsuz rolü var ve Pakistan bu duruma karşıdır’ dedi.

Pakistan büyükelçisi, Çin ve Pakistan ilişkilerinin gelişmesine de işaretle, ”bu ilişkilerin üçüncü bir ülkenin aleyhinde olmadığını ve olmayacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.