Pakistan’ın Tahran Elçisi: Mir Cave olayı ile ilgili araştırmalar tamamlanmak üzere

  • 31 Mayıs 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Pakistan’ın Tahran Elçisi: Mir Cave olayı ile ilgili araştırmalar tamamlanmak üzere

Pakistan’ın İran büyük elçisi, “Ceyş’uz Zulm” terör örgütünün İran-Pakistan sınırında yer alan Mir Cave bölgesindeki terör saldırısı ve bu saldırıda bazı İranlı sınır güvenlik güçlerinin şehid edilmesi olayı ile ilgili araştırmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

26 Nisan Çarşamba günü Suudi rejimi tarafından desteklenen  “Ceyş’uz Zulm” isimli terör örgütü, İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletinde Mir Cave sınır bölgesinde İranlı sınır devriyelerine düzenledikleri ani baskın sonucu İran sınır güvenlik güçlerinden 9 kişiyi şehid etmiş ve yaralı bir sınır görevlisini de kaçırmışlardı.

Pakistan’ın Tahran büyük elçisi Asef Ali Han Deverrani dün Mehr haber ajansına yaptığı açıklamada, Pakistanlı üst düzey yetkililerin İslam Abad’da İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ile yaptıkları ikili görüşmelerde, bu terör olayı ile ilgili olarak detaylı bir araştırma yapılacağı  ve Pakistan tarafından bu hususta suçlu birinin belirlenmesi durumunda Pakistan hükümetinin adaletin yerini bulması için gerekeni yapacağı sözünü verdiklerini belirtti.

Pakistan’ın İran ile ilişkileri çok büyük önem verdiğini ve her iki ülkenin her zaman birbirinin yanında yer aldığını belirten Pakistan elçisi, Pakistan yönetiminin bundan böyle kesinlikle hiç kimseye Pakistan topraklarını kullanarak İran’a karşı her hangi bir harekette bulunmasına izin vermeyeceğini bildirdi.

Pakistan elçisi ayrıca KOEP nükleer anlaşmasının hayata geçmesi ardından İran ve Pakistan arasındaki ticaret hacminin %35 oranında artış gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.