Peduel Yerleşkesi Atık Sularını Filistinlilerin Arazilerine Dökmeye Devam Ediyor ​

  • 20 Eylül 2018
  • 1.854 kez görüntülendi.
Peduel Yerleşkesi Atık Sularını Filistinlilerin Arazilerine Dökmeye Devam Ediyor ​

Peduel Yahudi Yerleşkesi sakinlerinin atık sularını yerleşkenin aşağısında yerleşimcilerin kullandığı çevre yolu hizasında yer alan zeytin bahçelerine dökmeye devam ettiği bildirildi.

Selfit’in batısındaki Kefer Ed-Diyk ve Deir Bellut beldelerinden görgü tanıkları, yerleşkeden bırakılan atık suların çevre kirliliğine yol açtığını; toprağı, suyu ve havayı kirlettiğini söyledi.

Kanalizasyon sularının tarım arazilerine döküldüğünü ve sağlığı tehdit ettiğini belirten görgü tanıkları, çiftçilerin de zarara uğradıklarını belirtti.

Filistinli araştırmacı Halid Meali, 25 Yahudi yerleşkesinin ve sanayi bölgesinin kanalizasyonlarını, atık sularını ve kimyasal atıklarını Selfit vilayetindeki arazilere ve vadilere döktüklerini ifade etti.

Meali, işgal rejiminde insan hakları alanında faaliyet gösteren B’Tselem ve Yesh Din örgütlerinin de bu duruma dikkat çektiklerini bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin Selfit’te ve Batı Yaka’nın diğer bölgelerinde Filistinlilerin yaşadıkları yerlerde çevreyi tehlikeli bir şekilde kirlettiklerini açıklayan Meali, bunun uluslararası hukuka ve kurallara aykırı olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.