Pentagon geri adım attı: Askerleri Washington’dan çekmiyorlar

  • 04 Haziran 2020
  • 1.238 kez görüntülendi.
Pentagon geri adım attı: Askerleri Washington’dan çekmiyorlar

ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in başkent Washington DC yakınlarındaki üslere tedbir amaçlı konuşlandırılmış askerlerin çekilmesi kararını geri aldığı bildirildi.

Amerikan AP haber ajansına konuşan savunma yetkilileri, daha önce Washington bölgesine sevk edilen 82’inci Hava İndirme Tümeni ile 10’uncu Dağcı Tümeninden bin 600 askerin bu akşamdan başlamak üzere üslerine geri döneceğini açıklamıştı.
Ancak kısa bir süre sonra, ABD Kara Kuvvetleri Genel Sekreteri Ryan McCarthy, yaptığı açıklamada, Bakan Esper’in çekilme kararını geri aldığını söyledi.
Alınan haberlere göre yaklaşık 1600 askeri tedbir amaçlı Washington bölgesinde konuşlandırmış, ancak bu askerlerin şehre girmeyeceğini açıklamıştı. Uzmanlar Esper’in hükümet baskısı ve Trump’ın göstericileri bastırma ısrarı üzerine bu kararı aldığı görüşündeler.
Esper Trump’ın “isyan yasası” uyarınca Amerika’da genel protestoların bastırılmasına işaretle fakat kendisinin bu yasayı desteklemediğini vurgulamıştır.
İsyan yasası 1807 yılında onaylanarak başkana itirazlar ve isyanların bastırılması için ordudan yardım almasına izin veriyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.