Peygamber efendimizin (sav) doğum günü ve vahdet haftası

  • 12 Aralık 2016
  • 2.225 kez görüntülendi.
Peygamber efendimizin (sav) doğum günü ve vahdet haftası

Bugün hicri kameri 12 Rebiülevvel Ehl-i sünnet rivayetlerinde yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed -saav-ın kutlu veladet yıldönümü ve vahdet haftasının başlangıcıdır.

Ehl-i sünnet 12 Rebiülevvel ve Şii müslümanlar 17 Rebiülevvel tarihini peygamber efendimizin kutlu doğum günü olarak kabul etmekteler.

İslam dünyasında vahdet’e vurgu yapan İslam İnkılabının kurucusu rahmetli imam Humeyni, tüm İslami grupların yakınlaşması ve vahdet içinde olmaları için 12 ila 17 Rebiülevvel tarihleri arasındaki günleri vahdet haftası olarak adlandırdı.

Bu hafta, tüm İslami grupların,  özellikle de günümüzün kargaşa ve çatışma şartlarında, bir bütün halinde, tüm ihtilaflardan uzak, vahdet içinde olmaları için büyük bir fırsattır.

Her ne kadar müslümanlar arasında mezhep ve görüş ayrılıkları olsa da hepsi tek din, tek kitap, tek kıble, ve tek peygambere itaat ayrıca, namaz, oruç, hac, zekat gibi önemli ibadetler konusunda da hem fikirdirler.

Yüce İslam peygamberi Hz. Muhammed’in -sav- mübarek viladet yıldönümü ve vahdet haftası tüm dünya müslümanlarına kutlu olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.