Rafah’ta Mısır Askerleri Filistinli Bir Genci Şehit Etti

  • 03 Ocak 2015
  • 1.008 kez görüntülendi.
Rafah’ta Mısır Askerleri Filistinli Bir Genci Şehit Etti

Mısır askerleri dün akşam saatlerinde Gazze’nin Rafah bölgesinde sınıra yakın bir yerde henüz kimliği tespit edilemeyen bir Filistinli genci şehit ettiler.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra’nın yaptığı açıklamaya göre, Gazze’nin güneyindeki Rafah bölgesinde sınırın doğusunda yani Filistin tarafında bulunan ve 23 yaşında olduğu açıklanan ancak henüz kimliği tespit edilemeyen bir Filistinli genç Mısır askerleri tarafından atılan mermilerle şehit oldu.

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde Filistinli gencin, sınırın Filistin tarafında olduğu sırada ve Mısır askerlerinin attığı gerçek mermilerle sırtından vurularak öldürüldüğüne dikkat çektiler. Bu durum Mısır askerlerinin saldırılarına gerekçe oluşturacak herhangi bir risk, çatışma hali ve sınırdan Mısır tarafına geçişe kalkışma gibi herhangi bir ihtimalin söz konusu olmadığını gösteriyor.

Mısır askerleri sınıra yakın bir bölgede üç Filistinli genci de gözaltına almışlardı.

Mısır askerleri daha önce de Gazze sahiline yakın alanda avlanan bir Filistinli balıkçıyı Mısır sularına geçtiği iddiasıyla vurarak öldürmüşlerdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.