Rafsancani: Yaptırımlar, İran kaynaklarının yok olmasına ortam hazırladı

  • 28 Ağustos 2016
  • 792 kez görüntülendi.
Rafsancani: Yaptırımlar, İran kaynaklarının yok olmasına ortam hazırladı

İran Nizamı Maslahatlarını Teşhis Konseyi Başkanı, hükümetin, yaptırımların kalkmasıyla İran’da genel refah için gerekli ortamın oluşmaya başladığını bildirdi.

Ayetullah Haşimi Refsancani, sekiz yıllık zoraki savaş dönemi yetkililere oturumunda yaptığı konuşmada, hükümetin nükleer görüşmelerde göstermiş olduğu üstün gayretler sonucu, İran aleyhindeki adaletsiz yaptırımların kaldırıldığını ve batılı ülkelerin bahanelerinin önünün kesildiğini ve artık dünya ile İran’ın yakın teamül ve işbirliği içinde olmaları zemininin mevcut olduğunu bildirdi.

Tedbir ve Ümit hükümetinin, ülkede iş alanı oluşturmak, ekonomiyi canlandırmak ve enflasyonun düşürmek yönünde ciddi bir çalışma başlattığını ve bu çalışmalarla ülkeyi iyi bir geleceğin beklediğini belirten Ayetullah Rafsancani, İran’ın bugünkü kudret ve görkemliliğinin, İran halkının dünkü savaş cephelerinde gösterdikleri yiğitlik ve cesaretin bir ürünü olduğunu bildirdi.

İran Nizamı Maslahatlarını Teşhis Konseyi Başkanı,İslam İnkılabının zaferi sonrasında İran halkı düşmanlarının komplolarına temasla, düşmanların, İran halkının ülkeyi idare konusunda aciz olacaklarını zannettiklerini, ama rahmetli İmam Humeyni’nin istisnasız kişiliğinin çok dakik bir planlama ve tasarımla tüm komploların önünü kestiğini söyledi.

8 Yıllık müdafaa savaşının normal bir savaş olmadığını ve tüm tarihteki savaşlardan farklı olduğunu belirten İran Nizamı Maslahatlarını Teşhis Konseyi Başkanı,, tüm dünya güçlerinin bir tarafta ve İran tek başına karşı tarafta yer aldığını ama buna rağmen İran’ı alt edemediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.