Ramallah’ta Kızılhaç Binası Önünde Gazeteci El-Gig’e Destek Gösterisi Düzenlendi

  • 08 Şubat 2016
  • 806 kez görüntülendi.
Ramallah’ta Kızılhaç Binası Önünde Gazeteci El-Gig’e Destek Gösterisi Düzenlendi

Filistinli aktivistler bu sabah (8 Şubat Pazartesi) Batı Yaka’nın Ramallah kentinde bulunan Kızılhaç binasını kapatarak, uluslararası örgütten 75 gündür açlık grevindeki esir gazeteci Muhammed El-Gig’in serbest bırakılması için müdahalede bulunmasını istedi.

Sabah erken saatlerden itibaren Kızılhaç binası önünde toplanan ve kapıların açılmasına izin vermeyen aktivistler, uluslararası örgütü esir gazeteci Muhammed El-Gig’in idamına ortak olmakla suçladı.

Aktivistler tarafından dağıtılan bildiride, Kızılhaç önünde düzenlenen gösterinin uluslararası toplumun sessizliğini protesto amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Bildiride, Kızılhaç’tan açlık grevindeki esir gazeteci Muhammed El-Gig’in durumu hakkında uluslararası topluma ve Filistin’de bulunan büyükelçilere bilgi vermesi talep edildi.

Uluslararası örgütü üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet eden aktivistler, Kızılhaç’tan esir gazeteci El-Gig’e destek gösterilerine şahit olan hizmet binalarını kapatma tehdidinden de vazgeçmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.