Rehberlik Bilgeler Meclisi, Trump’ın Kudüs kararını kınadı

  • 09 Aralık 2017
  • 938 kez görüntülendi.
Rehberlik Bilgeler Meclisi, Trump’ın Kudüs kararını kınadı

Rehberlik Bilgeler Meclisi, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonist rejimin başkenti olarak tanıma girişimini, gasıp Siyonist rejimin çöküşü için atılmış büyük bir adım ve Filistin ülkülerinin tahakkuku için istemeyerek yapılan bir hizmet olarak niteledi.

ABD Başkanı Donald Trump çarşamba günü yoğun bölgesel ve küresel tepkilere rağmen Kudüs’ü işgal rejimi İsrail’in başkenti olarak tanıdı.

Rehberlik Bilgeler Meclisi bugün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın kışkırtıcı ve aptalca kararının yeni bir fitneyi ve düşmanların İslam ve Müslümanlar’e karşı düşmanlığının derinliğini ve mazlum Filistin halkının haklarının çiğnendiği gösterdiğini vurguladı.

Rehberlik Bilgeler Meclisi ayrıca, emperyalizm’in bu komplosunun uluslararası kararnamelerin açık ihlali olmakla birlikte, Beyaz Saray ve sahte İsrail rejimi yöneticilerinin tekfirci IŞİD örgütü yenildikten sonra bölgeye yönelik şom planlarını ortaya koyduğunu kaydetti.

Rehberlik Bilgeler Meclisi açıklamasında, İslam ümmeti ve dünyanın hür insanlarının ABD’nin bu tür girişimlerini unutmayacağının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.