Reisi: Kudüs Günü, zalimlerden nefret tecellisi günüdür

  • 30 Mayıs 2019
  • 923 kez görüntülendi.
Reisi: Kudüs Günü, zalimlerden nefret tecellisi günüdür

İran Yargı Erki Başkanı, Dünya Kudüs Günü’nün zalimlere karşı nefretin tecelli ettiği ve mazlumlar ve mahrumlara ilgi gösterildiği gün olduğunu vurguladı.

Yargı Erki Başkanı Seyyid İbrahim Risi bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk günden itibaren İran İslam Cumhuriyeti’nin çok büyük ülküsünde Kudüs’ün özgürleşmesinin İslam dünyasının birinci meselesi veya en önemli meselelerinden biri olarak görüldüğünü ve bugün de 40 yılın ardından Kudüs meselesi ve Filistin’in özgürleşmesinin İslam dünyasının birinci meselesi olduğunu kaydetti.

Düşmanların Müslümanlar arasında anlaşmazlık çıkarma çabalarına dikkat çeken Reisi, “düşmanlar, IŞİD, el Kaide, tekfirciler gibi meseleler ve Müslümanları birbirine düşürmek ve anlaşmazlık çıkarmak suretiyle bunun peşinde olduklarını, ancak Kudüs’ün her daim İslam dünyasının birinci meselesi olarak kaldığını vurguladı.

Yargı Erki Başkanı,Yüzyılın Anlaşmasının hezimete uğrama nedeninin de Filistin halkının bu Siyonist-Amerikan planı karşısında gösterdiği direniş olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.