Rızai: İran’ın güvenliği, Irak, Fars Körfezi, Türkiye ve Suriye’nin güvenliği ile ayrı değil

  • 19 Eylül 2016
  • 899 kez görüntülendi.
Rızai: İran’ın güvenliği, Irak, Fars Körfezi, Türkiye ve Suriye’nin güvenliği ile ayrı değil

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Eski komutanı, İran’da İslam İnkılabının en önemli kazanımının, kalıcı ve kendine yeterli güvenlik olduğunu bildirdi.

Dün akşam İRİB İkinci kanalında bir programda konuşan İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Eski komutanı Tüm general Muhsin Rızai, , İran’daki mevcut güvenliğin kesinlikle yabancı güçlere dayalı olmadığını belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin Ortadoğu ve Güney Batı Asya’nın en büyük gücü olduğunu ve bu gerçeğin hem İran içinde ve hem de İran dışında tamamen açık olduğunu bildirdi.

Bugün güvenliğin sadece teçhizat alanıyla sınırlı kalmadığını, siyasi, kültürel, ekonomik, savunma ve askeri alanları da kapsadığını belirten Tümgeneral Rızai, İran İslam Cumhuriyetinin temel doktrinin caydırıcılık esasına dayalı olduğunu  ve bu hedefi tahakkuk ettirmek için de her zaman hazır olunması gerektiğini söyledi.

İran’ın Irak ve Suriye’Deki rolüne de değinen İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Eski komutanı, İran’ın rolünün direnişe yardımcı olmak olduğunu ve İran anayasası ve uluslararası kuralların gerektirdiği gibi bu konuda kendi rolünü ifa etmeye devam edeceğini bildirdi.

Rızai, İran’ın güvenliğinin bugün Irak, Fars Körfezi, Türkiye ve Suriye’nin güvenliği ile ayrı olmadığını ve birbirine bağlı olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.