Rızai: Savunma konusunda İran’ın kimseyle şakası yok

  • 08 Ekim 2017
  • 926 kez görüntülendi.
Rızai: Savunma konusunda İran’ın kimseyle şakası yok

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, savunma programı konusunda her türlü müzakereyi reddederek, İran’ın savunma programı ve halkı savunma konusunda kimse ile şakası olmadığını belirtti.

Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai bugün düzenlediği basın toplantısında; İran’ın uluslararası standartlar çerçevesinde kendi savunma programını geliştirmekte olduğunu zira toprakları savunmanın kutsal ve farz olduğunu ifade etti.

Rızai, ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilme konusundaki olası girişimini büyük bir siyasi intihar olarak niteleyip, Trump’ın yaptırımları askıya almaması veya uzatmaması halinde bunun nükleer anlaşmadan çekilme anlamına geleceğini ifade etti.

Komutan Rızai, Trump’ın girişimlerinin sorunla karşı karşıya kaldığı için kongrenin desteğine baş vurduğunu, ancak kongrenin karışmasının meseleyi daha da karmaşık hale getireceğini belirtti.

Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri ayrıca; İran’ın kendi askeri sırlarını asla başkasına sunmayacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.