Ruhani: 30 milyon vatandaşa karşılıksız mali yardım yapılacak

  • 22 Kasım 2020
  • 792 kez görüntülendi.
Ruhani: 30 milyon vatandaşa karşılıksız mali yardım yapılacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, korona virüs salgını ile milli mücadele merkezinde yıl sonuna kadar yaklaşık 30 milyon vatandaşa karşılıksız mali yardım yapma kararı alındığını açıkladı.

Korona virüs salgını ile milli mücadele merkezinde yaptığı konuşmada, korona ile mücadele çerçevesinde hazırlanan geniş kapsamlı plan bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini belirten Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle dedi:

Bugünden itibaren vatandaşlar iki hafta evde kaldıkları ve iş yapamadıkları için hükûmet gücü yettiği yere kadar önümüzdeki dört ayda her ay 10 milyon aileye aylık mali yardım yapmayı kararlaştırdı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, bu arada tüm devlet kurumları korona virüs salgını ile mücadele çerçevesinde hazırlanan yeni kısıtlamaların uygulanmasına yardımcı olmalarına vurgu yaparak, ister kamu ister özel, tüm kurumlar bu planın doğru biçimde uygulanmasında iş birliği yapmaları gerektiğini ifade etti.

İran’da korona virüs salgını ile mücadele çerçevesinde alınan yeni kısıtlama kararları bu sabah uygulanmaya başladı. Kısıtlamalar iki hafta sürecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.