Ruhani: ABD hezimete uğramıştır

  • 14 Ekim 2018
  • 1.591 kez görüntülendi.
Ruhani: ABD hezimete uğramıştır

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika’nın hukuki, siyasi ve uluslararası taahhütleri çiğnemek bakımından hezimete uğradığını söyledi.

Bugün sabah İran’da üniversitelerinin yeni eğitim yılı dolayısıyla bir konuşma yapan İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, Beyaz Saray yetkililerinin hedeflerine değinerek, Amerika’lıların İslami nizamın meşruluğunu yok etmeye yönelik ilk başta psikolojik savaş başlattığını ve ardından İran’a karşı ekonomik savaşa yöneldiklerini ifade etti.

İran İslam cumhuriyetinin  birlik ve beraberlikle düşmanların tüm komplolarını aşacağını kaydeden Ruhani, Amerika başkanı Trump’ın kendi başkanlığındaki BM güvenlik konseyini İran’a darbe vurmak ve kendi siyasetlerini onaylatmak yönünde kullanmak istediğini ancak BM güvenlik konseyindeki diğer 14 üyenin tamamı Bercam nükleer anlaşmasına destek verdiklerini söyledi.

Amerika tarihinde şimdiki Beyaz Saray yetkilileri kadar İran karşıtı kinci bir yönetim işbaşında olmadığını kaydeden Ruhani, Amerika başkanı Trump’ın BM güvenlik konseyi kararlarına rağmen, uluslararası çok taraflı bir anlaşma olan Bercam’dan çekildiğini belirtti.

Dış siyaset bakımında İran’ın kesinlikle zafer kazandığını kaydeden Ruhani, Amerika’nın hukuki, siyasi ve uluslararası taahhütleri çiğnemek bakımından hezimete uğradığı gerçeğinin herkes tarafından bilindiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.