Ruhani: Düşman kumpasları boşa çıkarıldı

  • 27 Mayıs 2020
  • 1.040 kez görüntülendi.
Ruhani: Düşman kumpasları boşa çıkarıldı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, düşmanların İran için sorun çıkarma kumpasları milletin destekleriyle boşa çıkarıldığını vurguladı.

11. Dönem İslami Şura Meclisi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, düşmanların petrol dışı ihracatımızı engellemek başta olmak üzere bazı illegal uygulamalarına işaret ederek şöyle dedi:

İran milleti düşmanların her türlü psikolojik propagandaları ve iktisadi baskılarına karşı direndi ve onları nizama darbe indirme ve ülke genelinde kriz çıkarma hedeflerine ulaşmalarına mani oldu.

Hükümet ve meclisin anayasa çerçevesinde  iş birliği yaptığını belirten Ruhani, meclis dünyada demokrasinin önemli simgesi olduğunu, İran’da da İslami Şura Meclisi İslami demokrasi ve halkçı demokrasinin simgesi sayıldığını vurguladı.

Hükümetin sağlık, askeri, ilmi, elektronik devlet ve tarım gibi alanlarda bazı kazanımlarına işaret eden Ruhani, yetkililer ve vatandaşlar el ele Amerika’nın iktisadi terörü ile mücadele ettiklerini ve bu alanda da değerli kazanımları olduklarını ifade etti.

Ruhani ayrıca hükümet ve meclis yan yana ve iş birliği yaparak Amerikalıların yaptırımları ve korona virüs salgını ile mücadele edeceklerini belirtti.

11. Dönem İslami Şura Meclisi Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve eski Meclis Başkanları ve 276 milletvekilinin katıldığı törenle açılış yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.