Ruhani: Düşmanlar, yaptırımlardan kazanımlı çıkmamıştır

  • 16 Şubat 2020
  • 1.095 kez görüntülendi.
Ruhani: Düşmanlar, yaptırımlardan kazanımlı çıkmamıştır

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkına karşı yaptırımlarının düşmanlar için bir kazanımı olmadığını belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD’nin azami baskısını geride bıraktığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün düzenlediği basın toplantısında, İran’a karşı yaptırımların işe yaramayacağına işaretle, “ABD’nin tüm hedefi, İran halkı ve hükümetine azami baskı yapmak suretiyle İslam Cumhuriyeti’ni müzakere masasına oturtmaktır, ancak bu asla mümkün olmayacak.” diye konuştu.

İran hükümetinin Hürmüz Barış Planı ile ilgili çabaları hakkında ise Ruhani, Batı Asya bölgesinde barış ve istikrarın sağlanmasının İran olmadan imkansız olduğunun her kesin için açık olduğunu kaydetti.

Kudüs Gücü’nün Şehit Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’nin bölgedeki rolüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Korgeneral Süleymani’nin Fars Körfezi ve Batı Asya gibi kritik bölgede barış ve istikrar peşinde olup, her daim bu yolda çaba ve gayret gösterdiğini hatırlattı.

Ruhani, Yemen krizine de işaretle, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırılarını durdurması ve Yemen meselesinin çözümünün Yemenliler’e devredilmesi gerektiğini vurguladı.

Ruhani, Suudi Arabistan ile çözümlenmeyecek hiçbir meselenin olmadığına dikkat çekerek, bu ülkenin Yemen’e saldırının büyük bir hata olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerinin devamında önümüzdeki cuma günü ülke genelinde düzenlenen meclis seçimlerine İran halkını yoğun ve coşkulu şekilde katılmaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.