Ruhani: Düşmanların komploları, İran milletinin iradesini etkileyemez

  • 13 Şubat 2019
  • 1.776 kez görüntülendi.
Ruhani: Düşmanların komploları, İran milletinin iradesini etkileyemez

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD başta olmak üzere büyük güçlerin komplolarının İran milleti üzerinde etkili olamayacağını kaydetti.

Bugün sabah saatlerinde gerçekleşen bakanlar kurulunda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkını 11 Şubat yürüyüşlerine gösterdiği yoğun katılımından dolayı takdir ederek, yabancı güçlerinin özellikle Amerika’nın komplolarının İran milletinin kararlılığını durduramayacağını bildirdi.

Amerika’nın İran’a yönelik medya, psikolojik ve ekonomik savaş başlattığını hatırlatan Ruhani, “Bu millet bir kez daha bağımsızlık, izzet ve şerefi için direnerek düşmana teslim olmayı reddedecek, çünkü düşmana boyun eğmenin sonu yoktur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, sözlerine şöyle devam etti:

“Elbette, eğer bazılar belirli bir konu hakkında bizimle konuşmak isterse ülke ve uluslararası hukuk ve düzenlemelere saygı duyulması halinde diyaloğa hazırız. Mantık ve diyalogdan yana olduğumuz için baskı, zorbalık, dayatma ve milli haklarımızın göz ardı edilmesini kabul edemeyiz.”

Cumhurbaşkanı Ruhani, hükümet ile tüm bakanlıkların düşmanın uyguladığı yaptırımlara karşı mücadelenin ön safında olduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak 3’lü devlet başkanları zirvesine de değinen Ruhani, “Bu hafta Suriye konulu İran-Türkiye-Rusya Üçlü Zirvesi’ne tanık olacağız. Bu İran devleti ve üst düzey yetkililerinin ulusal haklarını korumanın yanında bölgenin istikrar ve güvenliği için de çalıştığını gösteriyor.” açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine Soçi Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Rusya’ya gidiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.