Ruhani: Düşünce, itidalin esasını oluşturuyor

  • 07 Åžubat 2016
  • 883 kez görüntülendi.
Ruhani: Düşünce, itidalin esasını oluşturuyor
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, düşünce ve fikrin itidalin temelini teşkil ettiğini belirtti.

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da düzenlenen 2. Ulusal Ä°tidal Konferansı’nda yaptığı konuÅŸmada, itidalin, seçim sloganı deÄŸil, bir destur olduÄŸunu ifade edip, toplumun bugünkü sorununun radikal ve radikalizm olduÄŸunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, bölgedeki çatışma ve katliamların düşünceden başladığına işaretle, radikalizmin yumruk ve çomaktan değil, beyinden başladığını kaydetti.

Bazılarının radikal düşünce sahibi olduğunu hatırlatan Ruhani, maalesef, din adına bunların aşırıcı düşündüklerini ve dini, aşırıcı olarak izah ettiklerini ifade etti.

Ruhani, günümüz dünyasının içinde bulunduğu sorunun büyük bölümünün radikalizmden kaynaklandığını, bölgede de radikalizm ve şiddetin insanların canına bela kesildiğini kaydetti.

İran Yürütme Erki Başkanı, İslami Şura ve Uzmanlar Meclisi Hubregan seçimlerine katılmayı, büyük bir görev ve sorumluluk olarak niteleyip, İran halkının her şartta, 26 Şubat seçimlerinde sandık başına gideceklerini ifade etti.

İran halkının İslam İnkılabı, kutsal savunma sırasında ve 22 Behmen zafer yürüyüşüne kadınların etkin şekilde katılmasına temasla, seçimlere de aynı şekilde katılacaklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.