Ruhani: General Süleymani ABD ve siyonistlerin kumpaslarını boşa çıkardı

  • 29 Nisan 2021
  • 801 kez görüntülendi.
Ruhani: General Süleymani ABD ve siyonistlerin kumpaslarını boşa çıkardı

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, şehit General Hac Kasım Süleymani bölgede Amerika ve siyonistlerin kumpaslarını boşa çıkaran ve İran’ın bölgeye yönelik dış politikasında en iyi danışman olan kişi olduğunu vurguladı.

Çarşamba günü bakanlar kurulu oturumunda şimdi bölgede irtica, İsrail ve Amerikalı radikallerin öfke dönemi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, bu zümrenin tahmin ettiği yol bozulduğunu, Trump siyonistlere uşaklık eden Amerika’nın tek Başkanı olduğunu, gerçi diğer başkanlar da siyonistlerle işbirliği yaptıklarını, fakat hiç bir Trump gibi uşaklık etmediğini vurguladı.

Ruhani şöyle devam etti:

Trump’ı Bercam nükleer anlaşmasından çekilmeye teşvik edenler siyonistlerdi. İsrail başkentini Kudüs’e taşımak siyonistlerin cinayetiydi. Bazı uluslararası kurum ve kuruluşlardan Filistin’i bahane ederek çekilmek de siyonistlerin kışkırtması ve emri üzerine oldu. General Süleymani’nin şehadeti de siyonistlerin işiydi. Trump’ın azmettiren katil kişi olduğu doğrudur, ama perde arkasında bölge için hayatını ortaya koyan büyük bir Generale suikast düzenletmek siyonistlerin işiydi.

Ruhani bugün bölgede irtica, siyonistler ve Amerikalı radikaller İran milletinin başarılarından öfkeli olduklarını belirterek şöyle dedi:

Onlar bugün öfkelidir, zira dört yıl boyunca kurdukları komplolar boşa çıkmıştır. Şimdi 4+1 üyeleri ve hatta Amerika uluslararası yasalara ve İran’ın hakkaniyetine karşı teslim olmaktan başka çareleri olmadığını anlamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.