Ruhani: Halkın seçimlere görkemli katılımı inkılab düşmanlarının ye’se düşmesine neden olmuştur

  • 31 Mayıs 2017
  • 896 kez görüntülendi.
Ruhani: Halkın seçimlere görkemli katılımı inkılab düşmanlarının ye’se düşmesine neden olmuştur

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın cumhurbaşkanlığı seçimlerine görkemli katılımının İran milletinin İslam cumhuriyeti nizamına olan ilgisini gösterdiğini belirterek, bu görkemli katılımın, inkılab dostlarının hoşnut olmasına ve düşmanların ise ye’se düşmesine neden olduğunu söyledi.

Ruhani, dün İran Kültür İnkılabı Yüksek Konseyi oturumunda yaptığı açıklamada, büyük İran milletinin İslam inkılabı rehberinin nidasına  ‘Lebbeyk’ demesi ve halkın seçimlere görkemli katılımının, başta bazı bölge ülkeleri olmak üzere inkılab ve İslami İran’ın zayıflatılması yönündeki bazı bölge ülkeleri olmak üzere inkılab düşmanlarına karşı verilmiş çok güzel cevap olduğunu söyledi.

Ruhani, İran halkının, siyasi bilincinin yüksek olmasının kötülük yanlılarını rahatsız ettiğini belirterek, seçimlerin güvenli, rekabetçi, salim ve görkemli bir şekilde ve de istikrar ve güvenlikten yoksun bölgede İran’ın bu seçimleri tam bir güvenlik ve huzur içinde gerçekleştirmesinin İran İslam Cumhuriyeti için büyük bir iftihar olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, rekabetlerin sona ermesiyle bütün herkesin, yoksullukla mücadele, üretim ve istihdam gibi büyük ortak hedeflerin gerçekleşmesi için  birbirlerinin yanında olması gerektiğini söyledi.

Bilindiği gibi İran’da 19 mayıs tarihinde aynı zamanda 102 ülkede de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut cumhurbaşkanı Ruhani, 23 milyondan fazla oyla ikinci bir kez cumhurbaşkanı seçilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.