Ruhani: İnkılap Rehberi sayesinde bütün sorunları aşacağız

  • 30 Ocak 2017
  • 964 kez görüntülendi.
Ruhani: İnkılap Rehberi sayesinde bütün sorunları aşacağız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün basın mensuplarına hitap ederek, “İnkılap Rehberi’nin buyrukları sayesinde bütün sorunları aşacağız” dedi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün sabah saatlerinde İmam Humeyni türbesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İmam Humeynin’nin özgürlük ve bağımsızlık düşüncelerinin şimdiki İran İslami Cumhuriyeti’nde devam ettiğine dikkat çekti.

2017 cumhurbaşkanlık seçimine işaret eden Ruhani, “Birkaç ay sonra aziz İran halkı sandıklara giderek tekrar eskileri gibi destan yazacaklardır” dedi.

Ruhani, İran halkının müslüman ve devrimci bir millet olduğunu ve tüm benzerlik ve farklılıklarına rağmen uluslararası toplumdan kopmayacağını anlatarak, “İnkılap Rehberi’nin buyrukları sayesinde bütün dünya ile yapıcı etkileşim kurup kendi ulusal kazanımlarımızı elde edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

38. İslami İnkılap Yıldönümü’nün yaklaştığını da hatırlatan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani konuşmasını şöyle devam ettirdi:

38 sene önce 31 Şubat gününde İmam Humeyni cesaretli bir kararla sürgünden tekrar ana yurduna döndü. O tarihi günde İslami inkılabın fidanı filizlenmeye başladı. İslam İnkılabı Kurucusu şiddet ve silahlı hareketi benimsemezdi. Bütün kitle tarafından yürütülen ılımlı ve kültürel mücadele vasıtasıyla nihai zafer elde edildi.

Bugün çok mutluyum zira ki, İran İslami Cumhuriyeti, değerli vatandaşların yaklaşık 40 yıl boyunca sergilediği çabalar sayesinde etkin ve yapıcı bir ülke haline dönüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.