Ruhani: İran, AB ile işbirliğini geliştirmeye hazır

  • 08 Åžubat 2016
  • 846 kez görüntülendi.
Ruhani: İran, AB ile işbirliğini geliştirmeye hazır
Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani bugün Yunanistan BaÅŸbakanı Alexios Tsipras’ı kabul ettiÄŸi görüşmede, Ä°ran’ın Yunanistan baÅŸta olmak üzere AB ile iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmeye hazır olduÄŸunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, görüşmede, Tahran-Atina işbirliği ve ilişkilerinin takviye edilmesinin iki ülke halkının lehine olduğunu belirtti.

Ruhani, Tahran-Atina’nın artan iliÅŸkilerine iÅŸaretle, Ä°ran’ın Yunanistan’a sırf bir AB üyesi olarak bakmadığını, Ä°ran ve Yunanistan’ın tarih boyunca dünyaya ve insanlığa bilimde büyük katkılar verdiÄŸini belirtti.

Dünyada terörizm sorununa deÄŸinen CumhurbaÅŸkanı, Ä°ran ve AB’nin daha fazla iÅŸbirliÄŸine vurgu yaptı, terörizmle mücadele için dünyada ciddi bir iradeye ihtiyaç duyulurken, ancak bazı Batılı ülkelerin bu baÄŸlamda ciddiyet göstermediÄŸini, bazı ülkelerin de teröristleri kısa vadeli çıkarları adına bir araç olarak kullandığını hatırlattı.

Ruhani, Tahran’ın Yunanistan ve AB ile terörizmle mücadele konusunda daha fazla istiÅŸare için hazır olduÄŸunu belirterek, terörizmi destekleyen ülkeleri, teröristleri bir araç olarak kullanmalarının yanlış ve sonuçsuz bir iÅŸ olduÄŸu ve sonunda kendilerine zarar vereceÄŸi konusunda ikna etmeleri gerektiÄŸini ifade etti.

Görüşmede, Yunanistan BaÅŸbakanı da, Atina’nın Ä°ran ile her alanda iliÅŸkilerini geliÅŸtirmek için kararlı olduÄŸunu belirterek, AB üyesi olsa da Yunanistan’ın Ä°ran’la bu çerçeve dışında hareket edeceÄŸini kesin bir ÅŸekilde dile getirdi.

Sipras ayrıca, Ä°ran ve Yunanistan’ın ekonomik iÅŸbirliÄŸinin iki halkın çıkarları çerçevesinde kurulmasına vurgu yaptı.

Yunanistan BaÅŸbakanı, terörizm ve milyonlarca sığınmacının Yunanistan ve Avrupa’ya akın etmesi sorunlarına iÅŸaretle, ülkelerin terörizmle mücadele için iÅŸbirliÄŸi yapmasının gerekli olduÄŸunu, Yunanistan’ın bölgesel istikrardaki etkin rolü sebebiyle Tahran’ın yanında olduÄŸunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.