Ruhani: İran açısından Şii ve Sünni, Lübnan, Yemen, Suriye ve Filistin arasında bir fark yoktur ve biz her zaman mazlumların yanındayız

  • 28 Haziran 2015
  • 680 kez görüntülendi.
Ruhani: İran açısından Şii ve Sünni, Lübnan, Yemen, Suriye ve Filistin arasında bir fark yoktur ve biz her zaman mazlumların yanındayız

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hükümetin, uluslar arası kuruluşlarla teamülün yanı sıra silahlı kuvvetlerin yanında İran İslam cumhuriyetinin şeref ve izzetini ciddiyetle savunduğunu söyledi.

Ruhani, dün İran ordusu ve güvenlik birimlerinin komutanlarıyla iftar yemeğinde yaptığı açıklamada; İran’ın hiçbir zaman insanlık dışı silahlar yapma peşinde olmadığını belirterek, bu gerçeğin dünyanın yalancılarına rağmen dünyaya anlatılması gereğine vurgu yaptı.

İslami İran cumhurbaşkanı, İran ordusunun  uluslar arası ve bölgesel konumunun dikkate alınarak silahlandırıldığını belirterek; bunun İran’ın bölge ve uluslar arası arenada, bölge dışı ülkelerin  hedeflerini  dikkate alarak hazırlıklı olduğunu gösterdiğini ve bu konunu da her zaman koruduğu manasına geldiğini söyledi.

Ruhani, İran deniz güçlerinin uluslar arası serbest sulardaki varlığı ve aynı şekilde  İran’ın bölge ülkelerine terörizmle mücadeledeki desteğine ve yardımlarına temasla,  bunun çok açık bir şekilde İran’a yönelik düşmanların asılsız suçlamalarına bir  cevap niteliğinde olduğunu söyledi ve ”İran açısından  Şii ve Sünni, Lübnan, Yemen, Suriye ve Filistin arasında bir fark yoktur ve biz  her zaman mazlumların yanındayız’ dedi.

İslami İran Cumhurbaşkanı,  İran açısından sunulan dünyanın aşırılıklardan ve şiddetten arınmasına dair  teklifinin BM tarafından kabul edilerek bildiri olarak yayınlanmasına da temasla; bunun BM tarafından kabul edilmesinin dünyadaki radikalizm ve kötülük yanlılarına bir cevap olduğunu  ve İran’ın en kritik aşamada bu bayrağı  dünyada taşıdığını söyledi.

Ruhani, İran’ın nükleer silah yapmaya çalıştığı yönünde  düşmanların gerçek dışı iddialarına karşı dünya toplumuna, bu propagandanın  düşmanlarının dünyayı kandırmaya yönelik bir propagandası bilinci dikkatiyle dünya halkının aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Ruhani’den önce konuşan  İran savunma bakanı  tuğgeneral  Hüseyin Dehgan,  bölgenin güvensizliği ve istikrarsızlığına temasla, İran’ın halihazırda bölgede  istikrar açısından iyi bir durumda olduğunu ve bu güven ortamında  hükümetin  bütün programlarını ülkenin her hayata geçirebildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.