Ruhani: İran, Irak’ın istikrar ve birliğinin destekçisidir

  • 05 Temmuz 2017
  • 1.181 kez görüntülendi.
Ruhani: İran, Irak’ın istikrar ve birliğinin destekçisidir

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın Irak’ın istikrar, birlik ve beraberliği desteklediğini söyledi.

Dün Tahran’da Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı Seyyid Ammar Hekim’le görüşmesinde bu açıklamayı yapan Ruhani, Irak’ın birlik ve beraberliğini zayıflatacak her türlü girişimin hiç kimsenin yararına olmayacağını ve kabul de görmeyeceğini söyledi.

İslami İran Cumhurbaşkanı, ‘’Musul zaferi ve teröristlerin hezimeti ile birlikte Irak’ın birlik, beraberlik ve istikrarının daha da güçlenmesini umut ediyoruz. Şüphesiz bu istikrar ve güvenlik başta Irak olmak üzere bütün komşuların yararına olacaktır’’ dedi.

Irak ordusu, devleti ve halk güçlerinin son zamanlarda  Musul’u terör örgütünden kurtarmasını da öven Ruhani, Iraklı yetkililer bütün tedbirle, birliği güçlendirerek bütün etniklerin birliğini sağlayarak, Musul’un özgürlüğünden dolayı Irak halkının kardeşliği ve sevincini  koruması ve bunu bir kaç katına yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Ammar Hekim de İran’ın Irak devlet ve milletine özellikle terör örgütü IŞİD ile mücadelede verdiği destekleri takdir ederek Musul’un kurtarılmasının Irak’ta milli birliğin güçlenmesine neden olduğunu söyledi.

Musul’un kurtarılması sonrası Irak’ta yeni şartların hakim olduğunu ifade eden Hekim, ‘’Irak’ta yeni beklentiler ve sorunlar vardır ve bu sorunları geride bırakmak tüm Iraklı gurupların katılımını gerektiren planlamalar istiyor’’ dedi.

Hekim, Tahran-Bağdat ilişkilerinin gelişmesini ve güçlenmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.