Ruhani: İran milleti İmam Humeyni’nin ülkülerini korumakta azimlidir

  • 04 Haziran 2016
  • 779 kez görüntülendi.
Ruhani: İran milleti İmam Humeyni’nin ülkülerini korumakta azimlidir

İran İslam CUmhuriyeti Cıumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘İslam inkılabı’, ‘İslam Cumhuriyeti’ ve ‘Rehberlik ve Velayeti Fakih’i, rahmetli İmam Humeyni’nin İran milletine takdim ettiği unutulmaz üç önemli temel eksen olarak niteledi.

İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu İmam Humeyni’nin vefatının 27. yıldönümü münasebetiyle dün akşam İmam Humeyni’nin kabrinde kalabalık kitleye hitaben bir konuşma yapan Ruhani, İran milletinin, İmam Humeyni’nin hatırası olan ‘İslam inkılabı’, ‘İslam Cumhuriyeti’ ve ‘Rehberlik ve Velayeti Fakih’i, tek seda ile savunduğunu ve asla onu korumak için fedakarlıktan kaçınmayacağını bildirdi.

Ruhani, İmam Humeyni’nin İslam inkılabını zafere erdirmesinin yanısıra İslam Cumhuriyeti sistemini kurduğunu ve İran’ın İslam dünyası ve dünyada model olarak alınmasına vesile olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, İmam Humeyni’nin oluşturduğu Rehberlik ve Fakihler Meclisi’nin İmam Humeyni’nin vefatının hemen ardından Ayetullah Seyyid Ali Hamenei’yi, rehber olarak seçmesinin çok zor şartlar altındaki İran’ın, güvenli bir limana girmesine vesile olduğunu belirtirken, İslam inkılabı rehberinin yol göstericiliğinin de, düşmanların arzularının gerçekleşmesine engel olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı, İran milletinin 27 yıldır İmam Humeyni’nin ülkülerine, İslam cumhuriyetine ve İslam inkılabı rehberine birlik ve beraberlik içinde bağlı kaldığını belirtti.

Ruhani, dikta Şahlık rejimi döneminde İmam Humeyni’nin, İslami mücadele ile bütün dünya emperyalizmine karşı durduğunu belirterek, bugün bizlerin ve müslümanların görevinin, siyonizmin ve emperyalizmin her türlü komplosunun gerçekleşmesine izin vermemek olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.