Ruhani: İran olarak güçlü olmazsak mahvoluruz

  • 22 Ağustos 2018
  • 1.649 kez görüntülendi.
Ruhani: İran olarak güçlü olmazsak mahvoluruz

İran’ın ilk yerel savaş uçağının Savunma Bakanlığı tarafından açığa çıkartıldığı törende konuşan Cumhutrbaşkanı Hasan Ruhani, “Tarihten aldığımız derslere göre, güçlü olup amaçlarımız uğruna direnmezsek bizi mahvedebilecek diğer taraflar karşımıza geçecek” ifadelerinde bulundu.

Geride bırakılan 40 sene boyunca düşmanların İranofobi duygusunu yaymaya çalıştığını belirten Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: Tüm bu 40 yıl boyunca herhangi bir ülkeye karşı işgal girşiminde bulunmadık, halbuki bunu yapmak için görünüşte altın fırdatlara da sahip olduk. Saddam’ın Kuveyt’e saldırdığı zaman Irak dünya tarafından kuşatılmış bir durumdaydı, öte yandan ise bize karşı da 8 sene işgalcilik yapmıştı; bu koşullardan kendi menfaatlerimiz yönünde yaralanabilirdik fakat bunu yapmadık.

Cumhurbaşkanı Ruhani ilaveten şu şekilde konuştu: İşgalci tavrına sahip olsaydık Soviyetler Birliği’nin çöktüğü tarihte ülkemizin kuzeyinde yer alan sınırlarda oluşan istikrarsızlığı kendi yararlarımız için kullanabilirdik ancak yine bunu yapmadık ve üstelik yeni bağımsızlığa kavuşan ülkeleri resmiyete tanıyarak onlara yardım bile ettik. İran milleti yaptığı tüm bu iyiliğine rağmen ülkenin toprağı, eşsiz kaynakları ile stratejik konumuna göz diken güçlere karşı hazırlıklı olmalı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani konuşmalarının bir diğer kısmında ise, “Bize ait düzen, eğitim, inanç, istek, silah ve silahlı kuvvetlerimizin hazırlıklılığı diğer güçlerin İran’a saldırmaya cesareti olmayacak kadar yüksek olmalı; onlar İran’a yapılacak her çeşit saldırının pahalıya mal olduğunu anlamalılar” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.