Ruhani: İran Ordusu Hava Kuvvetleri, ABD’nin tüm komplolarını etkisizleştirdi

  • 09 Şubat 2018
  • 1.028 kez görüntülendi.
Ruhani: İran Ordusu Hava Kuvvetleri, ABD’nin tüm komplolarını etkisizleştirdi

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İran Ordusu Hava Kuvvetleri’nin İslam İnkılabı zaferi sırasında ABD’nin tüm komplolarını boşa çıkardığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da düzenlenen Ümit isimli Kentsel Yeniden Yapılandırma Ulusal Programı’nın açılış merasiminde yaptığı konuşmada, İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümünü ve 19 Behmen gününün Hava Kuvvetleri Günü olarak adlandırılmasını kutlayarak, Hava Kuvvetleri’nin 1357 yılında (Şubat 1979) İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni ile tarihi biat yaparak, çürük eski rejimin gövdesine son darbeyi indirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı, Ordu Hava Kuvvetleri personelinin İmam Humeyni ile biatının, ABD’nin komplolarını etkisizleştirdiğini vurguladı.

Ruhani, İran ordusu dahil tüm silahlı kuvvetlerinin İslam İnkılabı’nın zafer sırasında zor günler yaşadığını, ancak sonunda halka katılıp, İslam İnkılabı’nın zaferine katkı sağlamak suretiyle, kabul puanını aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca, Hava Kuvvetleri’nin Irak’ın İran’a dayattığı savaş sırasındaki önemli rolüne işaretle, Hava Kuvvetleri’nin 140 savaş uçağıyla Irak’ın sahasına girerek, stratejik hedefleri bombalayarak, düşmanın moralini bozduğunu hatırlattı.

Ruhani ayrıca, Kentsel Yeniden Yapılandırma Ulusal Programını da çürük bina ve yapıların yeniden yapılandırılması ve konut temini için yeni bir proje olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.