Ruhani: İran, Pakistan enerjisini temin etmeye hazır

  • 02 Mart 2017
  • 1.063 kez görüntülendi.
Ruhani: İran, Pakistan enerjisini temin etmeye hazır

İslami İran cumhurbaşkanı İran ve Pakistan halkların dostluğunun stratejik olduğuna işaretle, İran’ın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine olağanüstü önem verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün (Çarşamba) Pakistan başbakanı Muhammed Nevaz Şerif ile ECO zirve toplantısı kulisinde yaptığı görüşmede ikili ilişkilerin derinleştirilmesi için geniş kapasitelerin bulunduğunu, İran’ın Pakistan’ın ihtiyaç duyduğu elektrik ve enerjiyi temin etmeye hazır olduğunu söyledi.

Ruhani İran’ın güney doğusunda olan Çabahar limanı yeni fazının yakında hizmete açılacağına işaretle, İran’da Çabahar ve Pakistan’da Guader limanları arasındaki ilişkinin ikili ve bölgesel ilişkilerin gelişmesi ve mükemmelleşmesine yardımcı olacağını söyledi.

Ruhani bankacılık işbirliğinin güçlenmesinin iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinde zaruri olduğunu belirterek, ikili ilişki kapasitesin en az 5 milyar dolar olduğunu, bu bağlamda her iki tarafın, daha önce varılan anlaşmaların gerçekleşmesi için çalışmaları gerektiğini söyledi.

Ortak sınırların güvenliği için daha fazla işbirliği zaruretini vurgulayan cumhurbaşkanı Ruhani, bu sınırların dostluk ve kardeşlik sınırları olması zaruretine işaretle, böylece terörist grupların bu sınırları kullanmaması gerektiğini ifade etti.

Yapılan görüşmede Pakistan başbakanı Muhammed Nevaz Şerif de ikili ilişkilerin gelişmesinin her iki tarafın yararına olacağını, yeni santralin yapımı ile ihtiyaç duyulan elektriğin İran’dan temin edilmesine sıcak baktıklarını ifade etti.

Pakistan başbakanı ayrıca ikili ilişkilerin gelişmesi doğrultusunda, nakliye, sanayi, teknik ve mühendislik hizmetlerin İran tarafından sunulmasını istediklerini de sözlerine ekledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.