Ruhani: İran ve Irak ilişkileri çok güçlüdür

  • 14 Mart 2019
  • 1.514 kez görüntülendi.
Ruhani: İran ve Irak ilişkileri çok güçlüdür

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Hiçbir ülkenin İran ile Irak halkının arasını açmaya gücü yetmez” dedi.

Irak’a 3 günlük ziyaretini tamamlayan ve Tahran’a dönen İran cumhurbaşkanı Ruhani, dönüşünde yaptığı açıklamada, bu ziyaretinin iki ülke ilişkileri için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirterek, ”bu ziyaret ikili ilişkilerin gelişmesi ve aynı zamanda iki ülke ve bölge halkının yararınadır” dedi.

İran cumhurbaşkanı, İran ve Irak ilişkilerinin gelişmesi için bir takım adımların atıldığını belirterek bu işbirliklerin daha sonra üçlü ve çok daha fazla katılımlı olabileceğini   söyledi.

İran cumhurbaşkanı, güvenlik ve bölge meseleleri alanında Irak’la çok iyi anlaşmaların  ve görüş birliğinin olduğunu hatırlatarak, bu doğrultuda iki ülke arasında ortak bir bildiri ve işbirliği metninin imzalandığını söyledi.

Iraklı yetkililerle görüşmelerinde  sınır meselesi gibi bazı konuların da gündeme geldiğini belirten Ruhani,  ayrıca iki ülke arasında turist vizesinden ücret alınmaması konusunda da anlaşmaya varıldığını belirtti ve ”Irak’tan yıllık İran’a 3 milyon kişi gelmektedir ve İran’dan yaklaşık 2 milyon kişi Irak’a gitmektedir. Bunun için turizm konusu iki ülke arasında kültürel, iktisadi ve siyasi açısından son derece öneme haizdir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.